Äntligen!

Äntligen är det bokat!
Nu jäklar ska jag ha mitt kort!
Men först måste jag köpa nya böcker då mina är lite gamla....

Ifall jag arbetar

För ett par dagar sedan så såg jag en status på facebook som jag gillade extremt mycket. Den handlade om att vara förälder.
Så jag tänkte dela med mig av den

Ifall jag arbetar? Jag arbetar 24h/dygnet. Varför? Jag är pappa. Jag är kock, städerska, lärare, sjuksköterska, hantverkare, rådgivare och tröstare. Jag har ingen semester eller andra lediga dagar. Jag arbetar både dag och natt. Jag har jour precis hela tiden. Säg mig bara att din uppgift är svårare än min!!!

Finns det något som jag hatar så är det när någon säger att jag är ju bara hemma med Nova och har det ledigt och skönt. Oftast när någon säger så svarar jag: Ja men då kan vi ju byta. Du tar Nova en vecka och jag tar ditt jobb så kan vi avgöra sen vem som har det ledigt. Juste bara så du vet min arbetsdag börjar 00.01 och slutar 00.00. Då brukar folk inte säga så mycket mer om att man är hemma och har det ledigt och skönt.


Dagisbesök

Idag vart det att gå upp ganska tidigt då vi hade en tid att passa. Vi skulle på vårat allra första dagisbesök.
Det var ganska spännande faktiskt. Och det känns skönt också at få komma och titta lite på de dagisar som är utav intresse. Så man inte bara placerar ut ungen på något okänt ställe. Även att få träffa dom i personalen. Det måste ju kännas okej att ha sitt barn där!
Dagiset vi var på idag är det som vi allra helst vill ha. Hoppas bara att vi kommer in där också!
Vi ska på iaf 3 besök till denna vecka så man vet vad man ska ta som andra och tredje hand också...
Jag som har ganska svårt att välja och bestämma mig har nog en ganska tuff uppgift då papperna bör skickas in ganska snart! Annars så får jag berätta för Patrik om dom så får han bestämma vilka det blir =p

Äntligen!

Idag börjar äntligen Solsidn igen! Vad jag har längtat. Det är verkligen humor i min smak. Jag älskar reklamen som dom klippt ihop för dom nya programmen. Särskilt när hon skriker : Sluta stirra på henne Freedrick!  Haha
Hoppas att dom nya avsnitten är lika bra som dom förra men det tror jag nog att dom är.

Igår mådde lilltjejen toppen. Hon var superglad och inget kom upp igen. Så idag åkte vi iväg för att fixa lite saker. Vi satt och fikade på ett ställe och Nova fick lite som vi hade med hemfrån. Rätt som det är får hon upp allt igen. Stackars tjej och stackars dom som satt runt omkring! Jag börjar torka av Nova och Patrik går och frågar personal om dom har möjlighet att kanske torka upp det. Och det hade dom. Tack så jätte mycket! Sen var det bara att gå in på H&m och köpa ett par byxor som vi kunde byta till då hon spydde ner sina...

Dags igen

Denna dag belv inte alls rolig.

Som jag skrev förut så vaknade ju Nova redan vid 6 på morgonen. Det gör ju inte sådär jätte mycket. Men efter att ha varit vaken någon timma så märkte jag att hon var lite hängig. Inte alls den Nova som hon brukar vara, busig.
Tänkte att hon kanske var hungrig, fast hon brukar ju säga till när hon är det. Men men jag gick uti köket för att fixa en flaska välling. Nova kom krypandes efter. Nästan framme vid mig så sätter hon sig och tittar på mig. Tre sekunder senare så spyr hon. Inte så lite heller. Jag går iväg för att hämta något att torka med. Och Nova kryper efter. Ute i hallen händer samma sak. Då vart det mopphinken så fick ta jobbet!
Efter dessa två tillfällen så har samma sk hänt flera gånger fram tills nu.
Så då var det dags för magsjuka igen eller vinterkräksjukan eller vad det nu må vara...

Det nästan exakt en månad sedan som Nova var magsjuk sist!

God morgon

Nova tyckte attvi skulle gå upp tidigt idag. Redan  05.30 skulle vi upp och leka! Så det var bara att pallra sig ur sängen och börja leka...

Igår var vi iväg på en liten utflykt med min mormor och morfar. Vi åkte till några bekanta till dom för att titta på en liten bebis som deras dotter fått i början på december. Hon hade fått en liten son som heter Jonthan. Han var så söt och så liten. Men han sov hela tidn när vi var där. Det var någon gång som han gnydde till och Nova vart jätte nyfiken och började klättra för att försöka se vad det var.
När det blev dags för oss att åka hem så ville lillkillen vakna. Typiskt va?
Jag fick en jätte fin bild med mig på honom=)

Hade

Måndag

Nu har ett nytt år börjat eller ja det har gått 10 dagar på det nya året.

I helgen så var vi ute på landet. Det var så mycket snö där ute att jag fick ställa vagnen i vänthuset så fick Nova åka pulka dit hon skulle! Och hon älskar ju att åka pulka så det gjorde nog inte så mycket.
Och det var så skönt att få komma bort ett par dagar. Sitta och koppla av inte göra någonting. Och även fast vi var långt ut i skärgården så var det inte alls så kallt. Det var riktigt skönt väder ute.

I lördags så vart lilltjejen 10 månader. Tänk vad tiden gått fort. Snart är hon ett år gammal.

Fick ett erbjudande på häromdagen att framkalla bilder väldigt billigt. Så det håller jag på med just nu eller snarare att välja ut dom bilder som ska framkallas. Vi har hur mycket bilder som helst som ska framkallas. Har skrivit upp allt i ett block så jag vet vart jag slutade förra gången jag skicade iväg en framkallning.
Jag funderar på om man kanske ska skicka iväg en "stor" framkallning en gång i månaden så man får alla kort framkallade någon gång.
Det är nog nackdelen med en digitalkamera eftersom att det är så smidigt att bara lägga in alla bilder på datorn. Och där får dom ligga månad in och månad ut...

Jag skulle vilja ha någon annan design på bloggen men dom som finns är så tråkiga och jag vet inte hur man gör en själv. Om det finns någon som kan hjälpa mig med det så vore jag jätte glad. Eller kanske komma med tips om någon som kan hjälpa?

Hade
RSS 2.0