Paus

Jag gör en liten paus i allt jag håller på att fixa med här hemma.

Jag bakar bullar, jag städar, jag tvättar, jag skriver tal och fixar fadderbrev. Och allt detta försöker jag göra på samma gång. Det går sådär måste jag erkänna.
Tal är jag inte alls duktig på att skriva.
Men fadderbrevet är väl nästan klart.
Jag har ca 80 bullar kvar att göra, dom ska vara klara iaf sent på fredag för vi ska ju ha dem på lördag.

I måndags så var jag och mamma iväg och köpte lite saker som vi ska använda på som dekoration på lördag. Jag hittade en jätte söt rosa korg som vi ska ha och lägga bullarna i tänkte jag. Rosa små ljus hittade jag också efter ett ganska bra tag. Trodde nästan att det var kört, men icke.
Och annat smått och gott också.

Idag ska jag åka och beställa tårtor. Princesstårta får det bli. Ska prata med bagaren om jag skulle kunna få en speciell dekoration på tårtan. Och skulle det gå så tar jag en bild och lägger upp den här så får ni se:)
Ska även passa på att köpa dukar och servetter. Kanske ska köpa kaffe och saft när jag ändå håller på.

Men iaf i måndags när jag och mamma var iväg så kunde vi ju inte hålla oss ofrån klädaffärerna och jag älskar att titta på kläder till Nova.
Och jag hittade en jätte söt vinterjacka till henne som jag passade på att köpa när dom fortfarande finns kvar. Den kostade 250kr och jag hade en rabbatcheck på 100kr. Och när jag hade betalt så fick jag ett presentkort av kassörskan på 50kr att handla barnkläder för!

Novas nya jacka. Luvan är avtagbar:)
Igår var vi på Bvc och "lilla" Nova väger bara 8500g.
Hon är inte så liten längre.

Nu är det dags att göra sig i ordning för att åka och beställa tårtor!

Hade

20/9-10 Måndag

Då var denna helg också slut och en ny vacka har startat.
Det känns som om att vi har haft fullt upp hela helgen.

Vi börjar med fredagen.
På kvällen skulle jag till min sambos moster. Hon skulle ha en Partylite kväll. Partylite säljer en massa ljus i olika storlekar dofter och färger, dom säljer ljusstakar, lycktor dom säljer även vissa spaprodukter. Dom har en sprayflaska som doftar lavendel och som man kan spraya i sovrummet någon/några timmar innan man går och lägger. Den har nämligen en väldigt avslappnad effekt. Jag var ett tag inne på att köpa den men ibland så tycker jag att lavendel lucktar gammal tant. Och så var det i detta fall.
Men jag köpte iaf ljus i två olika dofter. Den ena var fansk vanilj (jag har alltid varit svag för den) och den andra fick bli jordgubb/rabbarber. Den hade en jätte härlig doft.
Ni kan ju gå in och titta lite på deras hemsida www.partylite.se

I lördags så fyllde en kompis år. Jag och Nova åkte dit för att fira. När vi träffas så är vi alltid ett gäng på 5 tjejer ibland 6st denna gång var vi 7 om vi räknar med Nova.  Det är väldigt sällan vi dricker något i alkoholväg utan vi spelar massa spel snackar skit bara hartrevligt när vi ses. Och det är ju inte något som jag klagar på utan jag tycker att det är väldigt trevligt:)
Och även denna gång hade vi väldigt trevligt. Nova var dock inte med så länge innan hon slocknade på sin första tjejkväll=p

Söndagen vart ju nåhoy slappare. Vi började dagen med att gå och rösta. Sedan tyckte jag att timmarna bara kröp fram. Jag ville ju få reda på resultatet NU. Så under tiden vi vänta på beskedet så tittade vi på en film. Kommer ej ihåg vad den hette men det var med den där galna kinsen iaf. Jag trodde inte den skulle vara rolig men där hade jag fel.
Efter filmen så gick Patrik och la sig. Jag satte uppe till 00,00 ungefär och titta på valvakan. Men jag tröttnade och gick och la mig och tänkte att varför ska jag sitta uppe jag får ju ändå reda på resultatet imorgon när jag vaknar.

Imorse innan Patrik gick till jobbet så väckte han mig och berättade vilka som vann.
Men det är ju lite skrämmande om vad som kommer hända nu när SD har kommit in riksdagen.

Sitter förövrigt här hemma och försöker att planera det sista inför Novas kalas. Försöker komma på någon form av tal som vi ska hålla. Men varken jag eller Patrik tycker om att prata inför folk. Vi kanske ska be någon att hålla i den biten.
Jag försöker också komma på ett fadderbrev men det är ju inte alls lätt.

Jag ska prata ihop mig med Patrik om tårtorna vi ska beställa. Snart är det dags för mig att börja baka också. Kanske kan ta Linnea till hjälp;)
Min mormor skulle ev också baka några kakor. Så där har jag ju lite gjälp:)

Nu är det dags för mig och Nova att ta våran dagliga promenad;)

// Linda

Frågan och mitt svar

Igår när jag var på Babycafè så fick jag en fråga av en mamma som jag vet svaret på nu.

Frågan löd: Om/när du blir gravid igen vad ska jag som jag inte borde ha gjort denna gång?

Mitt svar lyder: Jag tänker inte berätta för fel människor att jag är gravid så att jag riskerar att få falska ryckten efter mig igen. Och jag tänker inte berätta för så många vänner som jag gjorde att jag åkte in till förlossningen. Det är inte så roligt att vara där och ha en jäkla smärta och så får man massa sms där dom frågar har det kommit något än, hur går det osv. 
JAG  säger till när allt är klart och bebis är här.

En som kanske inte har fått barn kanske inte kan föreställa sig hur det är när man är inne på förlossningen. Ju kraftigare värkarna blir ju fortare vill man att det ska gå över och bli klart. Och när man är mitt uppe i alla värkar så (iaf för mig) är de det sista man vill att få massa "tjat" sms om hur det går och har det kommit nåt än. särskilt när man får dem var 40 minut från en och samma person. 
Det slutade med att jag la mobilen på ljudlös och la den i min jackficka i mina vantar så att jag inte ens hörde när den vibrerade!

Så kul är det ju trots allt inte att få sms hela tiden när man ligger såhärHär ligger man och mäter hur starka värkarna är. Klädstilen är sjukhuskläder med kassler trorsor som jag kallade dom. Tack och lov så var inte värkarna så jätte starka när denna bild togs ;)

Babycafè

Vad ska vi säga om denna dag?
Jag började med att försvova mig. Så det var bara upp snabbt byta blöja och på med kläder på Nova. Snabbt på med mina kläder kladda på lite smink. Packa ner papperna jag skulle ha med. Ner och ta fram vagnen upp på med ytterkläder ner igen se till så att grannen hänger med. Fort som s***n ner till hyresvärden och anmäla att jag vill ha mitt nya efternamn på dörren.
Dom stänger sitt kontor 09,00 jag var där 08,57!
Sedan kunde vi gå i lugnt tempo ner till Babycafè. Där åt vi lite frukost och satt och prata om allt mellan himmel och jord. Nova fick sin frukost där också. Stackars liten.
Vi satt där nere till ca 12 tiden. Och vi mammor bara prata och prata.
Det var en mamma som berätta att hon tyckte att det var jobbigt första gången hennes svärmor skulle hålla i dottern och då i samma stund gick ut från rummet dom var i med barnet. Och det var så jobbigt så jobbigt.
Då berättade jag för henne att något som är jobbigt det är att stå på BB och se ambulanspersonal rulla iväg med ens barn i en kuvös. Det var JOBBIGT!
Jag passade även på att fråga en av mammorna vad hon tycker om sittvagnen hon har då jag är inne på att köpa en likadan. Och hon var riktigt nöjd med den och tyckte det är en väldigt bra vagn. Så det blir nog en sådan iaf=)

Annars så händer det inte så mycket här. Funderar på vad man ska rösta på. Det är ju ett ganska så svårt val. Man ska ju vara nöjd med det i 4 år!

Nu har lillskrutt vaknat så jag kan inte sitta här längre.

Hade

Plugga

Jag har aldrig riktigt gillat att plugga. Men nu sitter jag här igen med körkorts pluggandet.
Nu är jag verkligen inne på att ta kortet, jag måste ha det!
Så fort jag får pengar igen så ska jag betala ansökningsavgiften för körkortstillstånd. Sedan blir det syntest och efter det så skickas alla papper in och sedan blir det en kurs med mamma och pappa.
Så medans jag inte kan köra kan jag ju plugga lite teori. Jag tar varje tillfälle som jag kan till att plugga.

Nu ska jag ha mitt kort så är det bara!

Helgen

I fedags hade jag köpt hem lite fredagsmys. Men Det vat ändrat då jag under fredag eftermiddag hade fått jätte ont i mitt ena ben. Det gick inte över utan vart bara värre och värre.
Jag ringde sjukvårdsupplysningen och hon jag pratade med tyckte jag skulle bege mig till närmsta sjukhus så fort som möjligt då hon trodde jag hade fått en propp i benet.
Jag ringde mamma och hon skulle bara käka upp sin mat sedan skulle hon och jag åka in medans Patrik var hemma med Nova.
Jag anmäler mig i luckan på akuten sätter mig ner i väntrummet och förbereder mig på att det som vanligt kommer dröja länge innan det bli min tur. 5 min senare kommer det in en manlig sköterska och ropar upp mig.
Jag får komma in på ett rum där jag förklarar lite snabbt varför jag är där. Han tar puls bloftryck och temp på mig och känner snabbt på båda benen. Sedan går han och säger att läkaren kommer om ett tag.
Ca 3 min senare dyker läkaren upp. Jag får en än gång förklara fast lite mer långdraget nu varför jag sökt akuten och berättar även om mitt tidigare besök på ett annat sjukhus tidigare i somras för samma ben. Och på detta ben har jag en knöl som gör ont lite då och då.
Hon studerar båda mina ben väldigt noga och klämmer och känner och allt möjligt.
Hon trodde inte att det var en propp utan att jag fått en inflamation i den där knölen som är en förstorad ven. Vilket ger resultat av smärta i hela benet.
Så läkaren på Huddinge medecin akuten kan ju slänga sig i väggen med sitt "du kan inte ha ont i den knölen det är omöjligt"!!!
Läkaren skrev ut en salva som jag ska smörja in knölen med 3gånger/dag.
Sedan var det bara att åka hem igen och då hade jag varit borta i ca 1h. Varför kan det inte gå så fort alla gånger?

Lördag gjorde vi inget speciellt. Jag var ner till apoteket för att hämra ut min salva. Sedan gick jag en promenad för att Nova skulle få sova lite.
Efter det gick jag hem till mina föräldrar där jag passade på att klippa klorna på kaninnen.
 Sedan vart det bara slapp resten av dagen.

Söndagen så åkte vi till Patriks storebror och fika och hälsade på Novas kusin. Det var ju ett tag sedan vi sågs sist så det här var både trevligt och roligt.
Efter det så åkte vi hem och tog det lungt innan vi gick till min mormor och morfar för att äta middag. Det bjöds på ris och köttgryta med svartvinbärsgele. Jätte gott:) Till efterrätt så fick vi marrängtårta med choklad. Det var också riktigt gott synd bara att det är så mäktigt.

Idag så skulle jag vilja gå ut och ta en promenad men regnet bara vräker ner så jag skjuter nog upp det till imorgon.
Nu har jag även fått ett utdrag från skatteverket att mitt efternamn är ändrat och likaså Novas mellannamn. Så skönt att ha det ur världen:)
Bilderna till hennes bildkollage har jag äntligen fått iväg också så det är två saker mindre att tänka på. Nu har jag bara bull och kakbak, tårtbeställning och ett tal att skriva:p Samt att handla småsaker till dekoration. Men det tar jag när det börjar närma sig.

Nu kan jag inte sitta här längre dags att göra någon nytta;)

Hade

Nu är den här

Nu är min nya spis här!

Vad tycks om denna då?Lite snyggare va?Men framförallt den e ju mycket nyare också=)
Det tråkiga med att skaffa sådana här nya saker är att man måste läsa en bruksanvisning. Och jag tycker alltid att dom är lika tråkiga.

Så nu ska jag sätta mig ner och läsa igenom bruksanvisningen!

Hade

I väntan


På den nya spisen så lägger jag upp 2 bilder på den gamla.

Vad tycks inte speciellt snygg va? 

Denna spis är äldre än vad jag är!Och hyresvärden har vägrat byta den fram tills idag!

Snart e den nya här:)

9/9-2010 Torsdag

Go kväll!

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Strax efter 9 så tyckte Patriks mamma att jag skulle komma ner och göra henne sällskap på jobbet. Så jag och Nova klädde på oss och gick dit. Sedan tyckte Patrik att vi skulle komma och äta lunch med honom. Så det var bara att gå hem och hämta bilbarnstolen:p
Väl framme för att äta lunch, jag tar pasta carbonara. Det var supergott och Nova fick smaka annanassaft från min salladstallrik och det gillade hon!
Efter lunchen så åkte jag och Patriks mamma hem för att hämta vagnen för att åka till Skärholmen för att glutta "lite" i affärer. Jag gjorde dock 3 fynd. Nr 1 var söta snoddar till Nova då håret hänger nästan för ögonen Nr 2 var ett jätte fint fotoalbum där jag ska sätta in bilder på Nova från födseln fram till nu och Nr 3 en haklapp så i plast så jag slipper tvätta dom i tyg hela tiden.

Vi åkte till Babyland okså. Jag skulle köpa refiller till våran blöjhink men do var slut och kommer inte fören i slutet på månaden. Vilken tur att vi badar i vanliga plastpåsar här hemma då:p Sedan hade jag tänkt testa att ha Nova i en Emmaljunga Scooter för att se hur hon sitter osv. Men det hade dom inga hemma och det skulle inte komma in några på ett bra tag.
Jag är nämnligen väldigt inne på att köpa en Emmaljunga Scooter men vill ju se och klämma på den först och även låta tösen testsitta den;)
Men jag har ju en i föräldragruppen som har en så jag kanske kan flörta med henne om att få testa den en snabbis:)

Imorn blir det att gå upp tidigt för att städa där våran gamla spis har stått för imorgon kommer en ny. Ska bli så skönt:)

Hade

8/9-2010 Onsdag

Nu har jag precis kommit hem igen.
Jag och Nova har haft Linnea och Melissa här på fika. Melissa hade bakat en jätte god kladdkaka som hon hade med sig:) Tack för det gumman!
Och medans vi satt och fikade som kom posten med mina kort som jag skickade på framkallning. Så skönt att få allt framkallat. Och vi var ju bara tvugna att sätta oss och titta på alla kort. Synd bara att dom inte låg i datumordning utan huller om buller. Fösrt kom ett kort på Nova som nyfödd sedan ett från nu och sen ett när hon var 2 månader osv.
Men men dom e framkallade iaf;)

Hipp Hipp Hurra

För lilla Nova som blir 6 månader idag!
Tiden har ju bara flugit iväg. Det känns som att det var igår som vi åkte in till förlossningen.
Och igår när vi var på Bvc så vägde vi henne. Hela 8220g väger hon. Inte illa för en 6månaders:p Och lång e hon också, 65cm.
Den lilla blöjan snodde jag med mig som ett minne från Neonatalen:p Den stora blöjan är den storleken hon har nu. Hon har vuxit "lite"!

Annons

Jag sitter här hemma och funderar på om jag ska lägga in en annons om Novas födelse, jag vet att det e lite sent, det kan ju vara kul att ha den sen och att klistra in den i hennes Mitt första år bok.
Måste ju bara komma fram till en bra bild också och helst en när hon e nyfödd:)
Jag tar nog Patrik till hjälp när han kommer hem=p

Allmänt

Idag gick jag och skruttan upp vid 8 tiden. Åt frukost lite snabbt och sedan ner till hyresvärden för att anmäla om att vi vill ha en ny spis. När vi varit där gick vi till farmor och tog en kopp te innan vi gick hem för att vända och gå ner till Bvc för en läkarkontroll. Läkaren var jätte nöjd med Nova.
Efter Bvc så ringde jag på en sittvagn jag vill ha men den vart såld för tre dagar sedan, Varför tar man då inte bort annonsen om vagnen blivit såld så slipper dom få massa telefonsamtal angående vagnen för och då få sura människor när dom förklarar att vagnen e såld?
Så nu lägger jag ner mitt köpa sittvagn projekt i några månader. Då kanske det hinner dyka upp en vagn som jag vill ha också:P

Efter detta inte alls så roliga telefonsamtal så gick jag och köpte fika för att sedan gå hem till mamma. Där fikade vi lite och prata vagnar en stund. Sedan vart det en promenad raka vägen hem.

Så nu sitter jag här och lillskrutt har somnat i mammas och pappas säng.
Jag väntar på alla bilder jag skicka iväg på framkallning. Men dom lär väl dyka upp i slutet på veckan bara för att jag vill ha dom nu. Jag ska även framkalla massa andra bilder som vi ska ha till kollaget. Men jag är inte så jätte förtjust i att sätta mig för att gå igenom bild efter bild och skriva ner det för att sedan leta upp alla igen för att kunna skicka iväg dom. Men det e ju ett måste om jag ska ha detta kollage och det vill jag ju:p
  
Något roligare händer tyvär inte just nu här;p

Ha det så bra

5/9-2010 Söndag

Idag är det söndag och det känns som om att denna dag aldrig kommer att ta slut. Tiden verkligen bara kryper fram.
Jag och Nova har träffat Tant Madde idag och tagit en fika. Det var riktigt trevligt. Nova vart så glad när hon såg Madde. Vi tog en fika som vi alltid gör när vi träffas och prata massa om allt som vanligt:p Sedam vart det en härlig promenad i nästan bara uppförsbackar för at komma till centrum för att handla mat.
Ikväll blir det lite enklel mat, tomatsoppa med lite makaroner i. Snabbt och enkelt.
Jag har även skickat iväg massa bilder på framkallning. Jag tycker att det e dags nu att alla bilder får komma in i riktiga fotoalbum och inte bara ligga och skräpa på datorn. Vi börjar med alla bilder på Nova sedan tar jag allt det andra lite då och då.

I fredags så hade vi Linnea och Ampe här på middag. Det vart inbakad fläskfile med potatisgratäng och chockladpudding till efterrätt, det vart jätte gott alltihop:p
Fast när jag skulle snurra på en form i ugnen så brände jag mig på min stackars tumme. Så nu har jag en jätte snygg blåsa där som göt ganska ont när man snuddar vid den.

För ett tag sedan så började jag tröttna på 2 ynka gravid kg som är kvar. Och NU ska jag verkligen ta tag i saken! Nu måste jag ut minst 1 timma varje dag (undantag när det regnar), situps ska göras varje morgon (helst kväll också) och så måste jag gå ner till medly och se vad dom har att erbjuda mig med mitt presentkort. Och så ska vi börja äta mycket nyttigare här hemma. Plus att jag sk börja föra dagbok över allt detta;)
Vi får se hur det går men jag hoppas på bra.

Dags att börja med middagen

Ha det så bra

Torsdag 2/9-10

Idag har vi bara slappat och inte gjort någonting. Det var så skönt så;)

Men

Igår så var jag Lara med våra små tjejer iväg till K-Rauta och hälsade på. Det var väldigt mycket nya människor som jobbade där nu men några kände man igen=) Sist vi åkte dit så var Nova bara några veckor så det var ett ganska bra tag sedan nu.
Men kul var det.

I tisdags så började mamma-gruppen igen. Det var jätte roligt att träffa alla bebisar igen om man nu kan kalla dom för det dom börjar ju bli så stora nu=) Vi var 6 mammor där med varsin liten och 2 bebisar hade fått tänder och en bebis hade börjat krypa. Och snabb som bara den var hon också=p

Imorgon så kommer Linnea och Ampe på middag. Det bli inbakad fläskfile med potatisgratäng;)

Nu börjar folk ringa och meddela om dom kommer eller ej på Novas lilla kalas. All min planering är i full gång. Jag har väldigt många ideer men vet inte riktigt hur jag ska göra ännu. Jag vet iaf att jag ska göra ett stort bildkollage med massa bilder på Nova eftersom att det kommer massa folk som inte har sett henne när hon var jätte liten.
Jag funderar på att ta med bilder inte så många men några från våran sjukhus tid men har svårt att bestämma mig. Om jag gör det så är ju risken ganska stor att man får samma frågor om och om igen när dom ser alla sladdar och slangar som hon hade. Jag får tänka ett tag till på hur jag ska göra med det, annars så har jag redan börjat välja ut bilder som ska användas;)

Nu e det dags att hänga tvätt sedan blir det nog sängen för min del.

Natti natti
RSS 2.0