. . .

ett så fånigt men ändå ett av stolthet

svårt

Har inte skrivit på jätte länge jag vet.

Men det har inte funnits så mycket att skriva om eller så har jag inte velat skriva om de.

Jag vet inte hur jag ska göra, vill skriva för att få ut tankar och funderingar men vill ändå inte skriva för jag vill ha det för mig själv...

Jäklar vad svårt det här e...

jag får skaffa en sån där gammal dagbok man hade när man var liten och skriva i den ett tag:p

hade

Idag

Idag så är jag ledig, hade tänk att jag skulle sola med nä så blev det inte riktigt då regnet vräker ner här!
Så jag ska ha en städdag här hemma. Måste få det gjort nu. Har legat lite på latsidan med de några dagar nu...

I söndags ute på landet så firade vi oss 3 kusiner som fyller år på sommaren:P Det var alltså jag Sofie och Daniel som skulle fira varandra eftersom att vi fyller år alla tre inom loppet av 3 veckor;) Dock med några års mellanrum.
Utav oss fick Sofie skivan Style - Vill ha dig igen, ett lila block med lila pennor på skoj eftersom att hon ska börja plugga till lärare i höst och så fick hon 200kr i presentkort på Akademinbokhandeln. Daniel fick 500kr utav Sofie med familj och jag fick en ljuslyckta som jag ville ha:) Den är jätte fin, den är vit och i ca höfthöjd med mig och jag visste precis var jag skulle ställa den när jag öppna den. Så nu står den i hörnan jag hade tänkt ut åt den:)

Nä nu måste jag börja städa så det blir rent och fint och luktar gott här:p ;) haha

hade

Grattis

Vill bara säga grattis till

Alexandra 
       &
Sofie


Som båda kom in på sina skolor dom har sökt till!

Lördag 11/7-09

Just nu så sitter jag i den lilla röda stugan med vita knutar ute på landet;)
Det är lite små varmt samtifigt som att det fläktar skönt. Jag och Steffi har försökt att rensa lite i strandkanten för att det ska se lite finare ut och lite mer inbjudande om man skulle vilja bada! Men nu måste vi göra en liten paus eftersom att vattnet blivit grummligt och man ser inte vad man gör. Så vi ska fortsätta lite imron innan vi åker hem:)
När vi höll på att ta bort tång och sjögräs så gick vi ju omkring i vattnet och de e ju massa stenar där så vi (mest jag) halka lite fram och tillbaka. När vi började så hade jag på mig en klänning kofta och ett par jeans leggings efter ett tag hade jag lyckats bada lgginsen även fast dom var ordentligt uppdragna på benen så dom åkte av. Strax därefter så råkade jag bada koftärmen så den åkte också av. Så jag gick om kring där i vattnet med min klänning och en Steffi som skrattar åt mig när jag försöker att hålla balansen på dom hala och vassa stenarna.
Sen kom Johan och Daniel tillbaka från sin fisketur och Johan började bråka med mig där jag stod i vattnet så jag tänkte att jag kunde springa in till land där jag kunde känna mig trygg. Jo tjena jag höll på att sätta mig platt på rumpan i vattnet. Men jag lyckades få tillbaka balansen! Men gick in efter de:p
Sen gick jag ut i vattnet och skulle fortsätta med min rensning då kastade johan en puttifrånkorv (fender) på mig för att han försökte välta omkull mig:(

Vi har även firat Daniel som fyllde år i torsdags. Och åt jordgubbstårta. Det är ju så himmla gott!! Jag älskar dom små röda gubbarna:P

Just nu så sitter jag och funderar på om jag ska gå och ta ett dopp eller inte. Har ju inte gjort det änn i år:s! Fy på mig!
Jag som brukar vara duktig och bada redan vid midsommar men då brukar jag även ha folk som badar med mig och det hade jag inte denna gång så det har ju inte blivit av liksom...

Jag måste ju iaf ha doppat mig innan jag och Nea åker ner till Malmköping. Det kan ju inte vara mitt första dopp;)

Nä nu ska jag plugga lite teori. Då jag inte har det programmet på denna dator som jag har hemma som jag pluggar med så blir det teoriböckerna:P!

Hade

Fredag 10/7-09

Idag har jag varit ledig. Så skönt!
Dagen började med att jag fick besök av fröken Nea för vi skulle kolla hur man bäst tar sig till Malmköping smidigast tidigt på en lördag morgon. Men det var inte så svårt vi har tre val. Anntingen tåg till Södertälje därifrån buss till Vagnhhärad där ska vi byta till en buss som går mot Nyköping där ska vi byta till nästa buss mot Eskilstuna (NEJ tack till denna resväg). Men vi hittade en annan och där skulle vi åka tåg till Gnesta där skulle vi byta till buss mot Sparreholm och där skulle vi byta buss igen mot Eskilstuna (detta skulle funka) MEN vi hittade den bästa resvägen! Tåg till Flemingsberg där ska vi byta till ett tåg till Eskilstuna och när vi kommer dit så ska vi byta till buss mot Malmköping. Enklaste och smidigaste vägen.

Jag har även gjort ett teori-test hemma på datorn idag. I programmet jag använder så finns det ett test som heter slutprov och jag har gjort det förut och man måste ha minst 52poäng  för att få godkänt. Och dom senaste gångerna jag gjort det har jag haft precis 52 poäng. Men idag när jag gjorde det så kände jag att det gick jätte dåligt ville verkligen inte klicka på rätta för att se resultatet. Men jag gjorde det iaf och de e jag glad för. För denna gång hade jag 56 poäng och de e ju jätte bra!
Så  nu funderar jag på att boka teoriprovet på körskolan snart!

Igår när jag skulle till jobbet så lackade jag ur totalt. SL fick sig ett ganska argt telefonsamtal från mig!
Jag skulle nämligen med en buss från Skärholmen 10.15. Bussen står inne när jag kommer till hållplatsen och står kvar ca 40 sekunder efter att jag kommit dit också jag vinkar åt chaffören att han ska öppna dörren åt mig. Men han bara tittar på mig och kör. Där står jag i ösregnet och hakan ner i backen. Tar upp telefonen för att kolla vad klockan e då är den 10.13. Jag flippar ut totat. Ringer 118118 och ber dem koppla mig till SL kundtjänst. Jag bli kopplad och får prata med en som låter som en lam fisk när han snackar. Jag berättar att jag är på väg till jobbet och vad föraren gjorde jag berättade även att det var nu för bara någon minut sen som detta hände.
Sekunden där på frågar han mig vilken tid det var som detta hände och hur det drabbar mig. HALLÅ jag har precis berättat att bussen körde för bara någon minut sedan och att jag var på väg till jobbet!!
Då säger ha att det e väl inte så farligt att ta nästa buss. NÄ DET KANSKE DET INTE ÄR OM MAN INTE HAR EN TID ATT PASSA MEN JAG SKULLE TILL JOBBET.  JAG HADE EN TID ATT PASSA!!!!  Så jag slängde på telefon innan jag sa något riktigt dumt i hans öra stod där i ösregnet och väta 20 min till nästa buss...

På jobbet vart jag ju inte gladare när jag fick ta skit av en kund som inte ville fatta och förstå varför man inte anställer någon som redan kan allt om kassan och kassa systemet och inte måste ringa och fråga dem som lär upp en hur man ska gå till väga!

Fy f*n vilken j***a skit dag!!!!

Men men idag har det varit bra kunde bara varit lite varmare tycker jag;)

Och imorn så ska jag åka ut till landet och bara slappa bada sola. Det ska bli skönt!

Ni får ha det så bra

Hade

SUR

Jag sitter här hemma och ska boka teoriprov åt mig och Sanna. Då tanten jag pratar med säger att jag har en obetald räkning hos dom sen ändrar hon sig och säger att den gått iväg till inkasso och att det gått dit för snart ett år sedan. Jag frågar vilket inkasso företag det är. tanten berättar vilket. Jag slänger på telefonen och ringer upp. Där får jag reda på att tanten jag ska prata med på detta ställe har precis gått på lunch och att jag ska åtekomma kl 13.00...

Så nu är jag jätte sur. Först så skickar dom min räkning till inkasso men dom skickar inte vidare ytan sitter där på sina feta rövar så tills den hamnar på kron!
Jag vill ha min räkning och de e idag!!!

Varför skickar man inte vidare direkt för så att kunden kan betala så fort som möjligt?!!

jag e sur nu!!!!!!!!!!!!!!!

Tisdag 7/7-09

Nu har en snubbe från Akelius varit här och tittat på min spis. Och han hittade faktiskt ett fel:D Felet var en platta. Och vet ni vad han gjorde? Han böt bara ut den förbannade lilla plattan!!!
Nu e Linda sur och på krigsstigen. Spisen ska bort om jag nu måste förstöra den totalt för att få bort så ska jag göra det!

Igår på jobbet fanns det ju inte så mycket att göra så jag satt med min lilla körkorts bok och läste massor. Hoppas att jag kan läsa massor idag också så jag kan börja bli iaf säkrare på allt än vad jag redan är.
Jag pratade med Sanna igår också om hur hon ska göra med teoriprovet och vi kom fram till att vi ska boka de väldigt snart. Ungefär dom närmaste dagarna ska vi boka. Sen får vi väl se när vilket månad och så som vi får göra provet eftersom att de e värsta kön:s

Jag kom på att jag glömt berätta en sak. de är att det där tv-teamet som var ute i skärgården och titta på massa hus inför tv-serien har valt vårat hus. Det ska bli roligt:p

Dags att fixa sig och åka till jobbet.

Hade

Måndag 6/7-09

Sitter här hemma och pluggar körkortsteori som en dåre. Tycker att det går jätte bra och känner mig väldigt säker på nästan allt nu. Och teoriprogrammet som Patrik fixat till mig är väldigt bra. Det finns ett test där (som e ungefär som på vägvärkets prov) och på det så får jag så många rätt som man måste ha för att bli godkänd:) Så jag ska fortsätta att plugga de som en dåra samtidigt som jag ska försöka att köra mycket och ska även till körskolan snart igen och se vad dom tycker. För ett år sedan så tyckte dom att jag skulle boka halkbanan och jag har inte gjort det än:s Så nu måste jag sätta fart!! Mitt tillstånd går ju ut nu i december. . .

Men men

Idag har det annars varit en lugn och skön dag. Patrik har satt upp sidoväggen på ena sidan av balkongen idag så nu har vi insynskydd där. Så skönt:) Sen möblerade vi om i sovrummet ingen stor grej men det ser mycket större ut nu! Jag har småstädat lite här och lite där också. Sopat av balkongen så den blev ren igen. Vi har nämligen en tall precis utanför balkongen och den har en vilja att barra av sig på våran balkong! Inte sådär jätte roligt enligt mig.

Imorn ska jag börja inleda två kamper mellan mig och hyresvärden.

1: Tallen SKA BORT till varje pris. Dom får säga vad dom vill men jag tänker bråka med dom tills den är borta. De är inte roligt att behöva städa balkongen var och varannan dag.

2: Våran spis är väldigt gammal och ful och JAG VILL INTE HA DEN!!! Jag ska försöka få dem att byta den men om de inte går får jag ha sönder den på något sätt precis som jag gjorde med min gamla kyl;)

Sen så ska vi även skaffa säkerhetsdörr. Detta pga att det är någon/några som har gått och känt på dörren eller försökt att öppna den. Och detta känns inte tryck. Senast det hände var i torsdags.

Sen så ska jag sluta detta inlägg med lite info om festen igår:)

Vi var ju på Elins födelsedags fest. Hon fyllde 25. Det bjöds på en jätte god sallad och jag fick lite vin av Elin och det var jätte gott. Massa trevligt folk och bra musik:)
Jag fick skratt attack två gånger. En gången när jag tittade ut genom fönstret så såg jag några som gick och putta på en golfbil för att elen på denna var slut. Och alla som var på denna fest fick sig ett gott skratt när dom såg detta:D

Andra gången jag fick en skratt attack var när Patrik skulle sätta sig ner på en pall men missade den med ca 5cm och gjorde ett PLATT FALL. Jag skratta så jag var tvungen att vika mig. Men denna gång var det Neas tur att skratta åt någon som rammlade och hon skratta så hon höll på att börja gråta.

Strax innan vi skulle gå så hittade Patrik någon form utav fika som han slängde i sig. Det såg ut som chokladpudding men det var det inte. Det smakade kaffe och de e ju så äckligt!

Nä nu ska jag kila till banken och fixa lite innan jag åker iväg till jobbet

Hade

Lördag 4/7-09

Igår var jag mamma och Linnea och shoppade hela dagen:) Det blev 2 nya klänningar och octt par nya flippflopp för mig och för Nea så vart det ett par nya skor med hjul i. Mamma köpte massa saker och komer inte ihåg vad. Sen försvann mamma in i någon affär och då satte Nea och jag oss för att käka lite glass:) gott gott. Sen åkte vi för att hämta pappa på jobbet. Sen skulle mamma tillbaka till massa affärer och då stannade jag och Nea i bilen. Sn så gick vi en sväng på systemet för att se om vi hittade något till lördagens fest men beslöt oss för att köpa de idag istället. Och när vi gick ut därifrån så var det en gammal gubbe som hade köpt några öl och tappade två i golvet. Tyckte synd om honom:(

Idag så började jag dagen med att plugga massa teori och nu börjar det sitta riktigt bra:) Känner mig så stolt nu:p
Sen så ringde jag Nea för jag tyckte att det var dags för henne att vakna så vi kunde köpa våran dricka och presenten till Elin.
Vi möttes i centrum för att inhandla de vi skulle ha. Jag skulle köpa jordgubb/lime cider och bacardi till mig och patrik och Nea skulle handla cube men jordgubb/lime och cube var helt slut så vi gick runt och titta jätte länge för att komma på något annat. Och jag hoppas att de vi köpte var bra val:p
Sen vidare för att köpa Elins present. Det vart en jätte fin liten blomgrupp. Den e jätte söt:)
Sen så ringde Patrik och sa att jag skulle köpa ny choklad för att han och Kim (en kompis till honom) satt hemma och käka upp den vi hade så de var bara att gå in på ICA och köpa de...

Fast det absolut bästa hände när vi kom till centrum. Nea hade på sig sina skor med hjulen i och skulle ta bort hjulen och lyfter upp de ena benet men lägger för mycket vikt bakåt så hon gör ett  PLATT FALL BAKÅT och sätter sig på rumpan och jag skratta så jag höll på att dö! Och hon såg ganska chockad ut där hon satt på sin rumpa...

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och börja fixa i ordning mig för att åka och fira Elin:)

Hade

Doktor mugg

Halloj.

Igår så kom Johan Petersson in på jobbet. Johan Petersson är han som spelade Runar i hem till midgård, han var programledare för jag vet vad du gjorde förra lördage, hål i väggen och Disneyklubben när jag var liten:p han är även den berömde doktor mugg och bröderna Fluff!
Först när han kom så kände jag inte igen honom men efter några sekunder höll jag på att utbrista de e ju du ju. Men som tur var gjorde jag inte de för då hade jag skämt ut mig;)

Jag kommer ihåg en annan gång när jag hade min första praktik i gymnasiet. Det var i en djurbutik inne i stan, butiken hade två våningar och jag befann mig på den övre. Helt plötsligt står det en kund framför mig som ville köpa massa fiskar. Så jag börjar fixa och dona: vatten i påse tar dom fiskar han vill ha ner med dom i påse knyta påse fråga om hur lång tid han är hemma så jag vet om dom behöver läggas in i ett varmt omslag och därefter tar betalt. När han är i trappan ner så säger jag till en annan tjej som också hade sin praktik där men från en annan skola: Det är ju HAN ju det var ju BABSAN!! Lite lagom pinsamt då jag tror att han hörde mig:p

Igår så hämtade pappa mig på jobbet han skulle ut till Stavsnäs och hämta mamma och Daniel och han tyckte att jag kunde köra dit och jag tyckte at vi kunde byta någonstans efter Gustavsberg. Och det blev som jag ville:) Men jag fick köra hela vägen tillbaka istället. Men det gick bra..

Hade

Onsdag 30/7-09

Sitter och väntar på att tiden ska gå fortare. Jag ska var hos tabdläkaren om en timma och jag längtar ju inte direkt dit om man säger så. Men men.
Jag har gjort rent våra fönster i vardagsrummet idag. Dom var fläckiga och fula efter att dom gjort rent alla balkonger. Men nu e dom fina:)

Igår så började jag dagen med pedikyr. Det var så skönt att sitta där i stolen och få sina fötter ompysslade:) Efter den så åkte jag till tumba för att ta bussen till kungens kurva. Där skulle jag till fästingbussen vid ica kvantum för att kunna ta en påfyllnadsspruta mot tbe. Så nu har jag den gjord också:)

Men på bussen på väg dit så kliver det på ett mycket välbekant annsikte. Madelene:) (Tengman som jag kallar henne ibland:p). Vi har inte setts på jätte länge:( Men igår så kunde vi prata en liten stund iaf. Hon såg så trött och sliten ut men de e ju inte så konstigt med hennes jobb;p

Efter att jag hade tagit sprutan så var de bara att knalla bort till jobbet och där sättasig i byggkassan hela kvällen:( Men det var ganska så lugnt så jag satte mig och läste massa teori till det fördömda körkortet. Det är det enda jag läser just nu...
Jag hoppas att jag får sitta i byggkassan ikväll igen för då kan jag plugga ännu mera:D

Så efter tandläkaren så är det bara att åka raka vägen till jobbet!

Hade
RSS 2.0